Mummy Tummy Training®

2391A Mummy Tummy Training ® az első magyarországi komplex, szülés utáni regenerációs program, melynek kidolgozásában gyógytornász is részt vett. Egyedülállósága abban is megmutatkozik, hogy nem csupán a has regenerációjára, a szétnyílt hasizom (rectus diastasis) kezelésére fókuszál, hanem a mozgásrendszert egységként kezelve, a tréningprogram egymásra épülő lépcsőiben a gerinc stabilitását biztosító izomfűző újraépítésével, illetve a funkcionális alapmozgásokat (újra)tanításával is foglalkozik, így segítve a kismamák aktív élethez és sportoláshoz való biztonságos visszatérését.

A programban kiemelt jelentősége van a fizikális vizsgálatnak, mely nem csupán a hasfal állapotára vonatkozik, hanem funkcionális teszteket is végzünk, hogy megtudjuk, hogy a hasfal sérülése mennyiben befolyásolja a mozgásrendszer működését.

3 lépcsős tréningprogramunk nagy hangsúlyt fektet az alapok újraépítésére, majd ennek birtokában a teljes mozgásrendszer hatékony és biztonságos tréningjére.
A rendelkezésre álló orvos- és sporttudományi eredményeket maximálisan figyelembe véve, a fizioterápia, a core-stabilizáció és a hatékony testedzés kritériumainak megfelelő mozgásprogramot állítottunk össze.

Nagyon fontos, hogy nem csupán izomerősítésről van szó,
súlyos szakmai hiba a hasi regenerációt pusztán izomerősítéssel végezni!

Mikor érdemes kezdeni?

2465Úgy gondoljuk, hogy az első lépcső gyakorlatait már a gyermekágyi időszakban, tehát a szülést követő első 6 hétben is végeznie kellene a kismamáknak, hiszen a szöveti gyógyulás szempontjából az első 6 hétnek óriási jelentősége van. Ezért igyekszünk az ehhez szükséges információkat minél szélesebb körben a várandós kismamák tudomására hozni.
Mivel a tréning alapelve az idegrendszer és a mozgásrendszer kapcsolatának (neuromuszkuláris kontroll) helyreállítása, érdemes a szülést követően minél előbb elkezdeni a tréningprogramot. De akár pár hónappal, netán évvel a szülést követően is hatékony segítség lehet, főleg, ha régóta fennálló panaszokkal kell együtt élnie az anyukának.

 

Milyen formában lehet részt venni a Mummy Tummy Trainingen®?

2434Mummy Tummy Training ® tartására az Almásy Mozgásakadémia által szervezett képzésen tanult és sikeres vizsgát tett trénerek jogosultak. A megnevezés védjegyoltalom alatt áll, mely garantálja, hogy csak valóban magasan képzett tréner tartson ilyen foglalkozást.
Kiemelnénk, hogy ezt a képzést kizárólag államilag elfogadott sport- vagy egészségügyi végzettséggel rendelkező szakemberek végezhetik el. A képzés kizárólag személyes részvétellel lehetséges. Minden óra kontaktóra, nem tanítunk online felületen! Elképzelhetetlennek tartjuk egy ilyen jellegű tréning megtanulását a személyes megtapasztalás nélkül, hiszen manuális vizsgálatokat is végeznie kell egy trénernek a kismamán. Ez pedig nem tanulható meg könyvből vagy internetről.
A tréning mindenképpen egy személyes vizsgálattal indul, mely során a tréner felméri, hogy milyen az érintett terület funkciója, idegrendszeri kontrollja, fizikai sérülései, hiányosságai. Ezt követően kezdi el a felmért állapotnak megfelelő – az első alkalommal egyéni! – tréningprogramot.
Az alapok helyreállítását követően már csoportos órán is folytatható a tréning, ahol több lépcsőben történik a hasi-gáttájék regenerációja, újraprogramozása, az izomfűző kiépítése és a teljes test mozgásmintáinak újratanítása.
A tréning minimális eszközigényű, kezdetben eszköz nélkül, majd néhány eszköz segítségével végezzük a gyakorlatokat.

Figyelem!

2571Egy ilyen jellegű regenerációs programot elképzelhetetlen egyszeri alkalommal megtanítani, hiszen nem pusztán izomerősítésről van szó, súlyosan téves elképzelés ez a hasi regenerációról!
Mivel az idegrendszeri szabályozás újraindítása, az ideg-izom kapcsolatok helyes kiépítése a cél, egy hétről-hétre változó, progresszív tréningprogram szükséges a megfelelő fejlődéshez, gyógyuláshoz, felépüléshez.

Nem elegendő, egy tornán részt venni!
Folyamatos, progresszív tréninget igényel a regeneráció.

Kapcsolat

Mummy Tummy Training®

A Mummy Tummy Training ® az első magyarországi komplex, szülés utáni regenerációs program, melynek kidolgozásában gyógytornász is részt vett. Egyedülállósága abban is megmutatkozik, hogy nem csupán a has regenerációjára, a szétnyílt hasizom (rectus diastasis) kezelésére fókuszál, hanem a mozgásrendszert egységként kezelve, a tréningprogram egymásra épülő lépcsőiben a gerinc stabilitását biztosító izomfűző újraépítésével, illetve a funkcionális alapmozgásokat (újra)tanításával is foglalkozik, így segítve a kismamák aktív élethez és sportoláshoz való biztonságos visszatérését.

Trénerképzés

A képzéssel kapcsolatban az Almásy Mozgásakadémiát keresheted:
® Mummy Tummy Training ™